Month: May 2020

twitter, facebook, together

Cara nak mula bisnes online di facebook

Dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan atau PKP, ramai orang yang bekerja terutama di sektor swasta mula terasa kesannya. Mana tak nya ada kompeni dah mulakan cuti pekerja mereka, lebih kesian ada yang kena diberhentikan kerja. Mereka semua hilang sumber pendapatan tetap mereka akibat covid 19 ni, Oleh itu, ereka perlu lakukan sesuatu untuk survive hidip …

Cara nak mula bisnes online di facebook Read More »

canva

Cara nak cantikkan status post di media sosial seperti anda seorang profesional designer

Anda selalu lihat posting orang lain macam cun jer kan..? so kali ni saya akan kongsi dengan anda bagaimana nak nampak status media sosial anda nampak lebih profesional seperti designer popular didunia. Nak tak? Kalau nak jom teruskan bacaan.. Salah satu tools yang popular dan paling disukai ramai adalan Canva.com. Ianya boleh diakses secara percuma …

Cara nak cantikkan status post di media sosial seperti anda seorang profesional designer Read More »