tuanwanshah

platform bisnes online

SHOPEE.. PLATFORM TERBAIK “ONLINE SHOPPING

Kalau anda perhatikan, sekarang ini trend “online shopping” semakin mendapat tempat dan menjadi semakin popular terutamanya buat generasi muda. Ye la. Siapa yang tak nak bila anda hanya perlu “browse” website dan pilih apa yang anda ingin beli serta setelkan pembayaran hanya dengan duduk santai di rumah sahaja. Tapi, anda pernah dengar tak ada juga …

SHOPEE.. PLATFORM TERBAIK “ONLINE SHOPPING Read More »

e-commerce, online shop, web

5 jenis laman web percuma untuk anda gunakan dalam bisnes online

Ramai peniaga online yang baru bermula kebanyakannya kekurangan modal atau tiada modal langsung nak mula bisnes. Namun, sekarang dah ada peneydia laman web percuma untuk anda gunakan dalam bisnes online anda tanpa bayaran. Nak tahu? teruskan membaca 5 jenis website ni 3 antaranya pernah saya guna dan sangat berbaloi jika yang baru nak berjinak dalam …

5 jenis laman web percuma untuk anda gunakan dalam bisnes online Read More »

blue, red, painted

Nak nampak posting anda cantik kemas dengan gambar yang menarik?

Kali ni saya nak share dengan anda bagaimana nak nampak posting anda cantik kemas dengan gambar yang menarik di media sosial. Ramai y ang uodate status di media sosial dengan hanya gunakan cerita tanpa ada gambar. Sebenarnya gambar memainkan peranan penting dalam posting di media sosial anda. Untuk posting yang menarik pastikan anda memilih gambar …

Nak nampak posting anda cantik kemas dengan gambar yang menarik? Read More »

twitter, facebook, together

Cara nak mula bisnes online di facebook

Dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan atau PKP, ramai orang yang bekerja terutama di sektor swasta mula terasa kesannya. Mana tak nya ada kompeni dah mulakan cuti pekerja mereka, lebih kesian ada yang kena diberhentikan kerja. Mereka semua hilang sumber pendapatan tetap mereka akibat covid 19 ni, Oleh itu, ereka perlu lakukan sesuatu untuk survive hidip …

Cara nak mula bisnes online di facebook Read More »

canva

Cara nak cantikkan status post di media sosial seperti anda seorang profesional designer

Anda selalu lihat posting orang lain macam cun jer kan..? so kali ni saya akan kongsi dengan anda bagaimana nak nampak status media sosial anda nampak lebih profesional seperti designer popular didunia. Nak tak? Kalau nak jom teruskan bacaan.. Salah satu tools yang popular dan paling disukai ramai adalan Canva.com. Ianya boleh diakses secara percuma …

Cara nak cantikkan status post di media sosial seperti anda seorang profesional designer Read More »