Cara nak cantikkan status post di media sosial seperti anda seorang profesional designer

canva

Anda selalu lihat posting orang lain macam cun jer kan..? so kali ni saya akan kongsi dengan anda bagaimana nak nampak status media sosial anda nampak lebih profesional seperti designer popular didunia. Nak tak?

Kalau nak jom teruskan bacaan..

Salah satu tools yang popular dan paling disukai ramai adalan Canva.com. Ianya boleh diakses secara percuma dan mempunyai pelbagai template yang sangat menarik dan cantik untuk anda gunakan. Rugilah kalau tak guna canva untuk cantikkan status post dimedia sosial anda

Dalam website canva ni ada macam-macam design yang sangat best dan sesuai untuk anda yang baru nak hiasi status post media sosial yang ada kelainan dari orang lain.

kalau dilihat muka depan Canva pun dah menarik hati untuk guna seperti kat bawah ni

Kalau anda lihat dibahagian create design terdapat pelabagai rekabentuk yang anda sangat perlukan untuk digunakan dalam mencantikkan status post media sosial like a Pro. Rugi kalau anda tak guna kemudahan percuma ini.

Saya sarankan anda terus layari canva.com da lihat sendiri keajaiban rekabentuk yang boleh anda pilih untik anda gunakan. Saya biasanya akan gunakan untuk 3 perkara iaitu Facebook post, Insta post dan Youtube thumbnail. Ketiga-tiga ini sangat penting bagi saya sebagai usahawan online.

Bermula saat ini setiap kali anda post atau update status anda sama ada dimedia sosial atau apa sahaja anda kena gunakan template percuma di canva untuk nampak lebih kemas dan cantik. Jika anda konsiisten menggunakan tempalte ni untuk kemaskini status anda di media sosial, saya yakin pengikut anda akan bertambah kerana mereka suka dengan cara penyampaian anda

Paling penting copywriting kenalah kena dengan gambar yang anda paparkan, supaya pengikut anda tidak boring dengan coloteh anda di media sosial.

Sebeum saya terlupa canva.com ni juga ada menyediakan perkhidmatan berbayar jika ada yang memerlukan.

Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada anda dan jangan lupa untuk join group telegram saya bagi dapatkan tips perniagaan online tanpa batas untuk anda disini

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *